3.23.2010

Peeling Scrub Exfoliering

What?!?!?!

Kort förklaring för er som känner ler lite smått vilsna..
Att exfoliera innebär att peela eller göra en lätt scrub på huden, både i ansiktet och på kroppen. Detta för att få bort alla döda hudceller som både gör det svårare för dina hudcremer att penetrera ner djupare i huden och även gör att huden kan se lite grådaskig och glomig ut.. Genom att exfoliera huden 2 gånger i veckan motverkar du att de döda hudcellerna blockerar och du gör det möjligt för din hy att stråla av välmående och få en fin lyster. Vilen peeling du ska använda beror helt på vilken hudtyp du har. Rådfråga alltid din hudterapuet innan du börjar. Om du inte har någon så kommer här några riktlinjer att hålla sig till.

Fet hud (med mkt svarta och vita porer, utan varfyllda blåsor/akne):
Använd en peeling med små fina korn, gärna med ananas och papayaenzym som effektivt men skonsamt tar bort döda hudceller och regör porerna. Jobba försiktigt runt peelingen i hela ansiktet med små cirkelrörelser, undvik ögon och läppar.
          Om det finns inflammationer/akne/varblåsor bör du istället använda en enzympeeling, denna läggs i ett ganska tunnt lager över hela ansiktet, låt verka i ca 10 minuter och skölj sedan bort med vatten. Har man inflammationer vill man undvika att varblåsorna spicker, vilket medför att inflammationern asprider sig och gör det hela värre. Enzymerna i peelingen börjar jobba aktivt i kontakt med hudytan, de löser upp keratinet/döda celler och gör huden ren utan att irritera.

Torr hud:
På en torr hud kan man använda både en korn och enzympeeling, här bör man mer se till hur pass känslig man är. Alltså om man har mkt ytliga kärl, är du röd på kinder eller hals, blossar du lätt vid beröring?
Om du är känslig bör du använda enzym för att undvika att rubba på den känsliga områdena.

Mogen hud:
Alltså när huden börja tappa sin elasticitet och spännst, linjer sitter kvar eftera att ansiktsminen är avslutad osv. Runt 40 plus skulle jag säga. Även här är det lite som med den torra huden, eftersom att en äldre hud har en lägre fukthalt och därför oftast är torrare. Oftast är en enzympeeling mer passande, för att inte dra i huden för mkt.

Bland hud:
Här får man se till ovanstående och mer eller mindre behandla de olika områdena, har du fet T-zon, det vill säga är du fetare i panna, på näsa och haka, så bör du kanske använda en kornpeeling där. Det är bara att mixa efter bästa förmåga!

Tips på olika märekn kommer senare, missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar