3.20.2010

En bra kvällsrutin

För alla er som vill ha tips på en bra kvälls- och nattrutin när det kommer till hudvård.
Detta gäller alla, kvinnor som män, oavsett om du varit sminkad under dagen eller inte..

1. Ögonmakeup remover - som skonsamt tar bor mascara och annan ögonmakeup. Bör inte vara för starkt då det kan irritera ögonen. Tips! Om du har en vattenfast mascara, eller att den bara är svår att få bort använd en ojelöslig rengöring i kombination med din vanlig remover. Precleanse från Dermalogica är toppen. Fungerar även bra om man vill lösa upp maken innan man går på med rengöringen.


2. Ansiktsrengöring anpassad för din hudtyp, om du är torr, fet, bland eller mogen. Jag använder Matis, för torr och lite känslig hud. Har du inte haft smink under dagen tycker jag att det räcker gott och väl med några svep ansiktsvatten. Tips! Facial cleanser från Md Formulations och ett antioxidantspray efteråt för att återfukta huden.


Ansiktsvatten: för att återställa pH-värdet efter att du tvättat dig med vanlig vatten som inte har samma ph-värde som huden. Även för att återfukta huden och fräscha upp det, tar bort de sminkrester som du kan ha missat. Tips! Tonifying lotion från Decleór fräschar upp och återfuktar huden.


3. Och till sist en nattcreme, var inte rädd för att använda en creme med fet konsistens. Huden jobbar som mest på natten och det gör det lättare att ta upp mer näring. Jag använder ett nattbalsam från Decleór, för torr hud - Angelique. Det finns även för känslig, fet och mogen hud. Gör under för huden!


De här tre/fyra stegen är basic, vill man och har man behov så bör man även använda en ögoncreme och kanske ett serum under nattcremen för extra effekt. Återkommer med tips på ögoncremer imorgon..

God natt hudvårda gott.. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar