9.03.2010

Dagens hudvårds Tips!

Händer & Naglar

Ja vi alla har dem, långa, korta, tjocka, tunna, starka, svaga osv.
Och här kommer tipsen för att hålla dem vackra!

Nagelolja (Olivolja) – Ett enkelt sätt att mjuka upp naglarna är att använda nagelolja varje kväll och eventuellt ngn gång under dagen. Min favorit är Solar oil. Man kan även doppa naglarna i olivolja men molekylstorleken gör att det inte är lika effektivt som en riktig nagelolja. Nagelolja används för att förebygga sprickor och skivning av nageln, samt att ge den mer flexibilitet så att de inte går av så lätt.


Nagelkräm - Efter nageloljan kan man smörja in nagelbanden (varje kväll precis innan du gå och lägger) för att stärka nagelbanden. Även för att mjuka upp dem, förebygga att de spricker och blir torra.

Använd ALLTID handskar – När du diskar eller arbetar i trädgården. Alla typer av diskmedel och städmedel torkar ut och sliter på naglarna.

Nagellacksborttagning – Remover utan aceton!!! Tänk även på att inte använda det för ofta, helst inte mer än en gång varannan vecka. Aceton torkar ut och förstör naglarna.

Massage – det är både bra och väldigt skönt med handmassage, du kan antingen massera själv eller be din partner alt en vän att massera dina händer. (Jag ska lägga upp några tips här på olika grepp, vid ett senare tillfälle). massera med en fuktgivande handcreme. Och tänk även på att varje gång du har tvättat händerna så smörja in dem så att inte händerna torkar ut. Ställ en handcreme vid handfatet och ha alltid en handcreme extra i väskan.

Kost – Något som många inte tänker på att även det som du stoppar i dig påverkar ditt utseende och då även dina naglar. Det är därför viktigt att tänka på att äta en bra och allsidig kost så att man får i sig av alla näringsämnen och vitaminer. Starka naglar kommer av att äta mycket proteiner så som lever, kokta ägg, fulkorn, avokado

Handcreme - Vi får ju inte glömma denna viktiga detalj, välj en med Spf i, helst 30. Händerna är nästa alltid exponerad för solen och det är främst på händer som man tidigt kan se pigmentfläckar. Kanebo sensai är en underbar fuktgivande och skön handcreme som går lätt in i huden.
Vatten – Minst 1,5 liter under en dag, det är en bra fuktkälla. 

B-vitamin - stärker hår, hud och naglar. Så om du har väldigt sköra naglar är B-vitamin ett väldigt bra alternativ. En tabeltt om dagen.

Undvik - 3-stegsfil ovanpå naglarna, den grövsta sidan bör inte användas mer än 3-5 ggr per år. Polerarna kan du använda oftare.

Undvik - rökning, det torkar ut och missfärgar dina naglar. Det förstör även ditt c-vitamin upptag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar