8.22.2011

Hudterpeutens tips för solskadad hud..

Det finns massor av bra recovery produkter att inhandla efter sommarens solande, men mitt tips är både snällt mot huden och mot plånboken (199kr).

Avéne - Skin recovery cream
Cremen är för en känslig hud, den stärker upp och återuppbygger hudens naturliga skydd. Den lugnar irritation, mjukgör och återfuktar.

Den fungerar lika bra på dagen som på natten, vill man ha solskydd i dagcremen så kan man välja att lägga ett skydd anpassat för ansiktet ovanpå cremen eller så väljer man att köpa en dagcreme som innehåller solskydd från början. Smaken är som baken.

Just nu på DocMorris har vi iaf ett bra erbjudande där du får en ansiktspray från Avéne när du du köper Skin recovery cream, bara 199.

Ansiktsprayen är ett lugnande och stärkande thermalvatten från Avénes källa i Frankrike.
Man kan spraya flera gågner om dagen. Efter rengöring, innan makeup (för att återfukta huden så att makeupen fäster bättre, efter makeup (för att få makeupen att sitta längre), under dagen för att ge extra fukt åt huden osv. Den är även bra om man bränt sig i solen, efter utslag från vaxning/rakning, blöjeksem på bebisar osv. Den är bra till det mesta :)

2 kommentarer:

  1. Åh vilken tur att jag hitta hit! Har ett jätteproblem och du som hudterapeut kan nog hjälpa mig med det.. Jag har haft problem med hyn i 7 år. De första åren var det bara massa prickar och orenheter men med tiden fick jag acne också, men detta ENDAST på kinderna. Har aldrig haft en enda finne i T-zonen. Testade allt tills jag till slut fick tetralysal utskrivet av en hudspecialist strax innan sommaren. Varje gång jag hämtade ut dom på apoteket varnade dom mig och sa att jag skulle vara försiktig i solen, ingen kunde förstå hur jag kunde få det utskrivet såhär under sommartider. När jag åkte till Kroatien i somras använde jag 50 + i ansiktet och var jättenoga med after sun lotion. Blev inte alls bränd och hyn blev jättefin. MEN, nu har färgen börjat försvinna och jag har märkt av lite röda (ser nästan lite lite bränt ut) områden på kinderna. Kan det vara så att jag solskadat hyn för alltid? För isåfall skulle jag gå under. Nu när jag ÄNTLIGEN blivit av med min acne vill jag ju inte ha solskadad hud! Vad kan jag göra?!

    SvaraRadera
  2. Ledsen för sent svar men jag är ibland kass på att kolla kommentarerna :)

    Även om jag är hudterapeut så är mitt råd att du faktiskt går och pratar med en också så att man kan få se huden. Det är så svårt att säga vad det kan vara och inte vara och jag vill ju inte säga ngt som kanske inte är sant.

    Tetralysal är ju en ganska strak medicin och ja man blir solkänslig och bör inte äta den alls under sommarmånaderna. Det är toppen att du använde spf 50 när du var utomlands men tänk också på att varje dag året om använda en dagcreme som innehåller uv skydd med minnst spf 15.

    hoppas jag kunde ge dig lite svar iaf..

    /angie

    SvaraRadera