8.04.2008

Choklad - älskade choklad

Blev helt förälskad i denna underbara bild, så jag letade vidare och hittade receptet.. *ler*Du behöver:
275g 72% choklad, i bitar (egen anmärkning: 70% går också bra)
250ml vispgrädde
50g rumstempererat osaltat smör
50g kakao och eller florsocker


Så här gör du:

Lägg chokladen i en skål.
Värm grädden till kokpunkten, och häll sedan över chokladen.
Rör försiktigt, försök att inte bilda några bubblor.
Lämna sedan att svalna ett par minuter.
Medan du rör försiktigt tillsätter du smöret i två omgångar.
Nu ska du ha fått en choklad som är smidig och glansig.

Ställ skålen i kylen i minst tre timmar, helst över natten.
Ta ut skålen 15 minuter innan du vill forma tryfflarna.

Häll kakao i en skål, och se till att händerna är kalla och torra.
Pudra sedan händerna med kakao.
Ta en sked
choklad och rulla den mellan händerna.
Rulla sedan tryffeln i skålen med kakao/ florsocker (som små snöbollar).
Ta sedan upp tryffeln igen och rulla den för att få bort överflödig kakao.
Ställ i kylen tills servering..
Ät och Njut

1 kommentar:

  1. gosh, hur gott såg inte det ut :P smask! men ja ska göra äppelpaj ikväll det är oxå mumms :D

    SvaraRadera